Eszter in DC

Eszter in DC

Alkotmánytörténet kezdőknek, beleértve magamat is

2015. december 08. - Szerelmem, Budapest

Egyik vasárnap délután elzarándokoltam, hogy saját szememmel tekintsem meg a Függetlenségi Nyilatkozatot, az Egyesült Államok Alkotmányát és az annak első tíz módosítását tartalmazó Bill of Rightsot. (Mivel természetesen bent nem lehetett fotózni, ezt most nem tudom nektek megmutatni.)

Mindezeket a dokumentumokat a Nemzeti Levéltárban őrzik, és mondanom sem kell, az egészet egy interaktív kiállítás veszi körül, ami arról szól, mi mindenre jó egy levéltár - amire valljuk be, mindannyian poros, félhomályos, unalmas helyként gondoltunk eddig. 

Azon tűnődtem, hogy vajon hol lehetnek a magyar alkotmány- és közjogtörténet alapdokumentumai? Szégyen, hogy semmit sem tudtam eddig erről, de az is, hogy ennyire nem tartjuk becsben a múltunkat. Terv: hazaérve (ó, milyen közel van már!) megpróbálok "közjogi túrákat" szervezni ezekre a helyekre. Várom az utastársak jelentkezését.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterindc.blog.hu/api/trackback/id/tr968147752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása