Eszter in DC

Eszter in DC

A BKV dicsérete

2015. november 25. - Szerelmem, Budapest

Nem gondoltam volna, hogy egy nap majd a budapesti tömegközlekedést sírom vissza, de most látom, hogy micsoda kényelem, hogy a Moszkva téren többféle jármű közül is választhatok, 5 perc múlva valamelyik biztosan elindul. És a metrómegállóink ragyogóak!

DC-ben a metró sötét, koszos, ritkán jár. Teljesen normális, hogy két megálló között negyedórát állunk az alagútban. Kevés a buszvonal, és azok sem annyira megbízhatóak, mint azt az egyik kép mutatja. Így aztán a google általában egy-egy útvonalra azt mutatja, hogy tömegközlekedéssel mondjuk 56 perc, kerékpárral 37 - könnyű választani. A buszmegálló legtöbbször csak egy oszlopot jelent, mindenféle menetrend-információ nélkül, a busz számával és egy telefonszámmal. Egyszer szakadó esőben felhívtam, mert azt reméltem, bemondja, mikor jön a következő busz - egy hang spanyolul majd angolul hosszasan sorolta a hétvégén várható forgalomkorlátozásokat...

Az egyetlen pozitívum hogy az emberek a metróban nem unottan-csüggedten néznek maguk elé, hanem mosolyognak, és sokszor beszélgetésbe kezdenek idegenek is egymással. Mostanában azt vettem észre, hogy néha már én is kezdeményezek... Vajon ez megmarad otthon is, és ha igen, hogyan reagálnak majd a budapestiek? Nemsokára kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterindc.blog.hu/api/trackback/id/tr158107004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása