Eszter in DC

Eszter in DC

Körülvesz

2015. december 13. - Szerelmem, Budapest

"- Téged Brightonba! Még Eastbourne-ig sem engednélek el, semmi pénzért! Nem, Kitty végre megtanultam, hogy óvatos legyek, s ezt a magad bőrén fogod tapasztalni. Az én házamba katonatiszt többé be nem teszi a lábát - még a falun sem mehet keresztül. A báloknak egyszer s mindenkorra végük, legfeljebb a nővéreiddel táncolhatsz. És addig egy nap sem mozdulhatsz ki a házból, amíg be nem bizonyítod, hogy naponta tíz percet okosan használtál fel.

Kitty komolyan vette ezt a fenyegetőzést, és sírva fakadt.

- No, azért nem kell kétségbeesni - mondta az apja. - Ha tíz évig jó kislány leszel, utána elviszlek magammal egy díszszemlére."

(Jane Austen: Büszkeség és balítélet)

Van-e nagyszerűbb kezdete a karácsonyi szezonnak, mint a U.S. Army Band hagyományos Holiday Festival Concert-je?! A tavalyi felvétel érhető csak el, de a koncepció és programszerkezet idén is ugyanilyen volt: világító fogsorú műsorvezető, egyenruhás zenekar és énekesek, a korábban élőben sohasem hallott amerikai karácsonyi dalok, és persze a himnusz. Idén viszont nem Snoopy volt a vendég, aki tavaly tiszteletbeli rangot kapott a hadseregben (a felvételen 38:03-tól), hanem a Frozenből énekeltek dalokat, amit sajnos nem ismertem. Elmaradhatatlan volt viszont az a rész, amikor az összes hadnem indulóját végigénekelték, és a közönségből felállhatott az, aki abban a hadnemben szolgál, szolgált, vagy családtag, hogy megtapsolják (a felvételen 40:31-től), közben pedig megható képeket vetítenek róluk. Mit is kívánhatnánk erre az ünnepre? Több éneklést, kevesebb háborút.  

A bejegyzés trackback címe:

https://eszterindc.blog.hu/api/trackback/id/tr988169266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása